HNK Rijeka

HNK Rijeka - Feyenoord:

 

Vrijdag 29 augustus 2014 was voor menig Feyenoord supporter een belangrijke dag. Die dag zou in het Franse Monaco door oud Feyenoord Keeper Jerzy Dudek de loting van de groepsfase in de Europa League plaatsvinden. Helaas was een maand eerder Besiktas te sterk om een eventuele groepsfase in de Champions League te bereiken, maar dat mocht de pret niet drukken. Feyenoord ging eindelijk weer eens een Europese groepsfase in en wij als supporters zouden volgen.

 

De loting resulteerde uiteindelijk in Sevilla FC, Standard Liege en het Kroatische HNK Rijeka. De club uit een kleine kustplaats in Kroatië was misschien voor velen de grote onbekende, maar wij als groundhoppers wisten precies waar we mee te maken hadden. Het Kantrida stadion direct aan zee gelegen tegen een rots. Daar moesten we hoe dan ook bij zijn.

 

Bijna twee maanden later op dinsdag 21 Oktober stapten we met 5 personen in de auto en vertrokken we richting Kroatië. Via Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië gingen we op pad voor ruim 1375km richting de Kroatische kustplaats Rijeka.

 

Woensdag aan het einde van de ochtend kwamen we aan in het Sloveense dorpje Domzale waar we ons zouden vestigen gedurende deze dagen. Daar de velen hotels in en om Rijeka al vol zaten en wij er nog een extra wedstrijd aan vast wilden plakken kozen we voor deze uitvalsbasis. Regen, sneeuw en files hadden er voor gezorgd dat we redelijk uitgeteld in ons hotel aankwamen. Helaas was de rust van al te korte duur want aan het einde van de middag moesten we alweer snel op pad. Woensdag avond stond namelijk in dit kleine dorp ,gelegen tegen de grote stad Ljubljana, een beker kraker op het programma tussen NK Domzale en Olimpija Ljubljana. Hierover verder meer in het verslag over deze Sloveense wedstrijd in het Spotni Park te Domzale.

 

Donderdag ochtend vertrokken we vroeg richting Kroatië om ons op te maken voor een geweldige dag. Eenmaal aangekomen bij de grens waren, de niet al te vriendelijke agenten het, die ons maar liefst een uur ophielden om onze reis te vervolgen. Na een uitgebreide controle en fouillering mochten we verder richting Rijeka waar we aan het einde van de ochtend aankwamen bij het Kantrida stadion. Een geweldig stadion met alles erop en er aan. De ligging, de floodlights, de zee en de tribunes tegen de rots, werkelijk waar een must see voor elke groundhopper.

 

Inmiddels aangekomen in de stad bleek het gemaakte plein van Feyenoord en de Kroatische politie niet te werken. Kroegen werden opgezocht en liederen werden gezongen. Ondanks het slechte weer en de vele regen was het een top dag en na wat culturele bezienswaardigheden gingen we richting het stadion.

 

Het uitvak in het Kantrida stadion was precies wat je kan verwachten in een oostblok land. Sintelbaan, een grote kooi en ver van het veld af. Maar eerlijk is eerlijk, het hoorde er gewoon bij. Nadat het buffervak ook nog eens volledig gevuld was kon de wedstrijd beginnen. Veel balbezit, grote kansen en een verschrikkelijk slecht veld. Feyenoord verloor de wedstrijd totaal onnodig met 3-1 in de stromende regen. Nadat wij als supporters nog bijna anderhalf uur werden vastgehouden mochten we eindelijk doorweekt weer richting de auto's. Voor ons kon de terugreis naar Ljubljana beginnen om de volgende dag nog de gehele dag cultuur te snuiven in het mooie Slovenië.

 

Ondanks de verloren wedstrijd en het slechte weer was het een geweldige trip. Het Kantrida stadion is een van de meest opmerkelijkste die we ooit hebben gezien. Een ware belevenis en daar kon zelfs de uitslag niets aan veranderen. De 13 uur durende terugreis was er niet een om vrolijk van te woorden maar we hadden het er allemaal voor over.

 

 

Wedstrijd: HNK Rijeka - Feyenoord

Stadion: Kantrida Stadion

Toeschouwers: 9326 Toeschouwers

Doelpunten makers: 1-0 Kramaric - 1-1 Toornstra - 2-1 Kramaric - 3-1 Kramaric

Eten en drinken: De inkoper van het voedsel dacht dat 12 broodjes voor 600 man wel genoeg zou zijn. Daarom niet kunnen genieten van het heerlijke broodje ham / kaas. Drinken hadden ze wel, water uit de kraan in het vak echter hadden we aan de regen genoeg.

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved